Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Елена

От: 17:08ч 06.09.2013г.

раздел: Кучета

Да си взема ли чихуахуа?

Отговори

Отговор 1 от ღ♫Blackie♫ღ

17:21ч
06.09.2013г.

мисля че трябва да си вземеш
това го намерих от интернет.може да ти помогне с решението.
Тези факти за симпатичната порода са едновременно интересни и изненадващи, особено като се има предвид, че дребните кученца съвсем заслужено и отдавна са спечелили сърцата на милиони по целия свят. Само един поглед ви е достатъчен, за да разберете защо - лоялни, очарователни и съвършено дребни, кученцата порода чихуахуа са идеалният домашен любимец за добрия стопанин, който в замяна ще получи радост - за себе си и цялото си семейство. От малки до възрастни животинки - предлагаме ви всички факти, които не знаете, но ще научите след съвсем малко, за да разберете, че колкото и да ги обичате, симпатичните мъници заслужават дори повече.

1. Малък размер, голям характер

Външният вид често заблуждава - не само в живота, но и когато говорим за чихуахуа. Независимо от факта, че са дребни, тези кученца притежават сериозен и силен характер. Освен това са чаровни и си имат своя доста ярка индивидуалност - истината е, че размерите им не бива да ви заблуждават и да ги подценявате. Кученцата чихуахуа компенсират това, че са малки, с увереност, любопитство и кураж, и са доказателство, че хубавите неща са в малки опаковки.

2. Любвеобилност до край

Един от най-положителните факти за тези животинки е, че са изключително любвеобилни. Живеят средно между 13 и 15 години, понякога и повече, но обикновено страдат от малко здравословни проблеми и са много енергични - силни и пълни с живот. Да се грижите за такова животинче има позитиви и за самите вас - отглеждането на толкова сърдечно и енергично кученце може да ви вдъхнови да последвате примера му.

3. Изключителна лоялност

Основна част от характера на кучето порода чихуахуа е, че то е изключително лоялно и отдадено на стопанина си. Тези малки топчици се привързват към собственика и/или семейството му дълбоко и силно. Това може да доведе до ревност и понякога до агресивно поведение, ако кученцето ви усети, че не му обръщате достатъчно внимание или се фокусирате върху друго животно. Затова е добре, ако сте се спрели на тази порода, да не отглеждате други домашни любимци в дома си (освен ако не са от същата порода) или е препоръчително поне един член от семейството може и иска да се отдаде на тази сериозна "връзка".


Чихуахуа
4. Отлични компаньони

Те са малки (перфектни за гушкане), динамични и отдадени, освен това обикновено се радват на добро здраве, което прави от чихуахуато чудесен компаньон. Всъщност фактът, че са толкова верни приятели, е една от най-честите причини хората да се спират именно на тях. Понякога дори ги наричат "мини сенки", защото са животни, живеещи на глутници и като такива обичат да са част от "клана" - да се включват активно във всичко, което се случва около тях, да дават и получават внимание. Освен това са и любопитни. В този смисъл не са особено независими, защото предпочитат компанията на собствениците си (или на други от тяхната порода), пред това да са сами и имат много сериозни социални нужди - те просто обичат да общуват. Затова - ако изпитвате необходимост да обичате и да обръщате много внимание на някого - това е вашата порода.

5. Лесни за отглеждане

Едно от най-сериозните предимства на тази порода е, че са много лесни за гледане. Те са супер за градски условия, предпочитат честите пред дългите разходки, ядат между средно и малко, изискват много малко поддръжка и имат сравнително малко ставни или мускулни проблеми - дори и когато остареят. Най-големите грижи (във физически аспект) се дъл жат на размерите им: те са чувствителни към студа, трудно прескачат или заобикалят по-големи предмети (особено в зряла възраст), както и им е необходима по-специален повод, защото са крехки и лесно могат да наранят деликатните си гърбове, ако ги разхождате с обикновен.

6. Изключителна интелигентност

Умни, любопитни и решителни, истината за тази порода е, че кученцата чихуахуа са много умни. Дали ще ги учите на нещо ново, ще промените нещо около тях, или просто ще си играете, те реагират много отривисто - жадни са да преодоляват нови предизвикателства и обичат да "мислят". В този смисъл - важно е да знаете, че мъниците не реагират добре, ако скучаят и изискват внимание от собствениците си - затова е важно да се възползвате от това и да ги учите на нови неща - така ще са щастливи.

7. Любимците на Холивуд

При толкова очевидни качества, не е чудно, че в Холивуд тази порода е на почит. Сред собствениците на малки топчици любов са Парис Хилтън и Рийз Уидърспун, но ако говорим за традиции - самата Мерилин Монро също е имала чихуахуа. Повече от 60 години по-късно чихуахуа играят във филми, телевизионни реклами и продължават да са любимци на много звезди.

Чихуахуа
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Е, вие какво мислите?


Отговор 2 от Ками ◕◡◕

17:31ч
06.09.2013г.

Да


Отговор 3 от izityyy

19:10ч
06.09.2013г.

защо не. те са малки, сладки и треперят толкова сладко.


Отговор 4 от BigBadWolf♥

20:55ч
06.09.2013г.

Аз съм За и аз исках да си взема но нямаше как да го държим вкъщи за това се спрях на хъски


Отговор 5 от Елена

19:11ч
11.09.2013г.

Благодаря ви!


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1773

  Гласове: 119

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 66

  Гласове: 34

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...