Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Арина

От: 20:06ч 03.04.2016г.

раздел: Кучета

Та здравейте на всички..Отдавна съм регистрирана тук,но сега влизам чак

Ами .. преди една година котката ми Лейси беше блъсната от кола..Тогава живеех в къща в Ямбол (аз попринцип съм си от там). Понеже къщата ни е близо до шосе и бяхме оставали вратата отворена котенцето ми е излязло и е било блъснато. Беше на 9 годинки порода сиамче. Сега като видя котка просто се разревавам. И понеже съм свикнала с животните реших със семейството ми да си вземем кученце йоркширче. В момента живея отново в къща,но във Финландия.
В нета се разрових и прочетох за грижите на едно йорки, но ще са ми полезни и ваши съвети

Отговори

Отговор 1 от Вики

08:39ч
04.04.2016г.

Йоркитата са много дълголетна и здрава порода, предразположени са само към натрупване на зъбен камък. Като всяко друго куче, и то трябва да се ваксинира срещу гана, лептоспироза, бяс и други; да се обезпаразитява вътрешно и външно. Козината да се разресва редовно, особено ако не е мини йорки, а дългокосместия вариант. Може да ползвате и професионален фризьор, но кученцето трябва да свикне с това от рано, за да не се налага после да се прилагат упойки, успокоителни и други такива глупости, които биха могли да увредят здравето на животното, само заради външния му вид! Тази порода не са много активни и нямат нужда от дълги разходки. Пазете кученцето от високо. Един съвет, относно храненето: ако искате кучето ви да бъде здраво и дълголетно, НЕ МУ ДАВАЙТЕ ГРАНУЛИ! Не слушайте марковите производители как пакетираната храна осигурявала всичко необходимо за вашето куче! Макар и декоративни, йоркширските териери си остават кучета-хищници. Кучетата НЕ СА ВСЕЯДНИ! В гранулите се съдържат твърде много растителни въглехидрати, които водят до затлъстяване, и почти никакви животински протеини (малкото животински продукти които го има, са всъщност кожи, пера, крака, клюнове и нокти... всичко друго, но не и месо!), които са жизненоважни за кучето! Давайте му истинско месо.


Отговор 2 от Арина

13:39ч
04.04.2016г.

благодаря много


Отговор 3 от Вики

17:34ч
04.04.2016г.

П.П. Ако кученцето, което ще си взимате не е мини варианта на породата, внимавайте да не го объркате с австралийски копринен териер, или с австралийски териер.


Отговор 4 от Арина

11:35ч
05.04.2016г.

За сега едно животинче ми стига в бъдеще ще видим.


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...