Правила за публикуване на въпроси!

Въпрос от Паолина

От: 21:47ч 06.05.2015г.

раздел: Друго

Да попитам - защо на някои хора им подаряват любимци за рожден ден? Родителите не осъзнават ли че това е живо същество, за което ще се искат много грижи и внимание, време и нерви? Сякаш ги подаряват само за да ви зарадват. Така ли е наистина? Може ли някои да ми обясни нещата?

Отговори

Отговор 1 от Teddy

22:00ч
06.05.2015г.

И на мен ми е много странно . Някои деца с години молят родителите си за какъвто и да е домашен любимец , а на други направо им го подаряват . На 100% е за да ги зарадват. Или са преценили , че детето им ще може да се грижи за домашен любимец и е отговорна , а и е добър стимул да го подтикне за нещо . Н езнам и аз.


Отговор 2 от Паолина

22:04ч
06.05.2015г.

Не искам никой да се сърди, от това което ще кажа.

Аз ако не съм молила, не съм проявявала интерес и изведнъж ми изцопат някое животно, честно, не бих го приела. Не съм подготвена нито финансово да речем, нито психически - което ми е по-важно. И като ти го подарят, започва едно лудо питане, едно лудо купуване, защото не знаеш от какво се нуждае, с какво да го храниш, как да се грижиш за него.

Според мен домашен любимец трябва да се взима само когато е много сериозно обмислено, а не като детето ти каже - искам куче. Трябва да го мислиш много дълго. Месеци, за да се подготвиш с нужното му. Да четеш постоянно от какво ще се нуждае. Да се подготвиш и самия ти психически, че вече няма да излизаш с приятели, а ще излизаш с него. Ще трябва да си вкъщи, да се грижиш постоянно за него, особено когато е малко.


Отговор 3 от Teddy

22:17ч
06.05.2015г.

Много си права . Повечето си мислят , че като имаш куче или коте , все едно имаш плюшена играчка . А с този домашен любимец идват куп отговорности .
Като му купиш много неща - лакомства , играчки и др. и всичко ще е наред да ,ама не. Не стига , че трябва да се обмисли изключително добре , а и трябва да се подготвиш месеци преди да си го вземеш . Да прочетеш нужните неща за него и така . Ще трябва да прецениш дали си способен да се справиш с нещо такова , дали ще си толкова отговорен . Ха все пак всеки сам си решава и преценява кое е най-доброто .

Все подаряват породисти кучета, защо един път някой не осинови някое куче . Толкова много бездомни има , но предполагам , че те няма да са толкова красиви и хубави , и сладки колкото породистите . Аз лично бих си осиновила.


Отговор 4 от Глория

22:58ч
06.05.2015г.

На мен ми подариха чинчилата. Никога не бях споменавала, че искам. В зоо магазина естествено, че им обръщах внимание, но колкото на всяко друго животно там. Родителите ми знаят, че много обичам животните, техни приятели им казали, че имат бебета чинчили и една вечер Мики се появи. Разбрах, че е мой когато ми го подадоха с клетката. Хем се радвах, хем ми беше притеснено. Отначало беше в клетката на предишните му собственици, но трябваше до няколко дни да я върнем. Родителите ми решиха, че точно сега няма да отделят пари за клетка и Мики стоя в клетка за папагали почти месец! Имах някакъв празник баба ми даде пари и на следващия ден в зоо магазина да поръчвам клетка, защото те нямаха големи налични. И според мен не е правилно да се подаряват животни, това са живи същества и трябва да се подготвиш добре за тях. Най-вече да осъзнаеш, че ще е все едно да имаш брат или сестра, не бива да лишавате животното от нещо, защото Ви трябват тези пари или то си може и с минимални грижи! Майка ми беше изчела всичко за чинчилите, но като стана въпрос да му се купи клетка не беше много съгласна. Родителите, които подаряват животни искат децата им да са щастливи, не животните! Освен, ако не е обмислено и децата не са го искали.


Отговор 5 от Паолина

06:04ч
07.05.2015г.

Именно Глория и Теди!

Глория, съгласна съм ако детето е помолило и в къщи са обсъдили много пъти този въпрос, детето е чело всичко, знае как да се грижи вече за животното и тогава родителите му да го предупредят - Ще ти вземем куче за рождения ден!

Така ти пак ще се радваш като го видиш, дори повече, защото ще има една тръпка на очакване, ще го искаш. Така е по-правилно и именно че не знам при какви обстоятелства са взети двете животинки за които споменаха вчера, затова и зададох въпроса, надявах се момичетата да обяснят какво е ставало преди това, за да им подарят животно. Животното НЕ Е плюшена играчка, за да се подарява без никаква подготовка


Отговор 6 от Holmes

07:36ч
07.05.2015г.

Никога родителите ми не са ми подарявали за рождения ден животно...за първото си коте молих много и правих много неща, чак след три години го получих.После никога не са ми взимали те любимец.Чудя се на хората, които ги подаряват,без да са говорили с никой от семейството-дали ще могат да го гледат, дали ще го искат, дали имат някакви предпочитания...защото ти като го подариш едно, че ако ти откажат ти ТРЯБВА да ес грижиш за него,защото ТИ си го купил, а ако го вземат и след време сладкото куче, коте или зайче порасне, те може да не го харесат и да го изхвърлят.Много хора третират животните като играчки, но с взимането на любимец идват и отговорностите.Това е като да осиновиш от някъде дете и да го подариш-животните са като бебетата-искат постоянни грижи и внимание.


Отговор 7 от Holmes

07:39ч
07.05.2015г.

Сега видях защо си го задала този въпрос и много се ядосах...не на теб, естествено.Защото преди да имаш животно, трябва да се подготвиш, а не като ти го вземат, тепърва да учиш за него


Отговор 8 от Глория

10:17ч
07.05.2015г.

Е, все пак е добре, че дори късно пак се интересуват, защото има вариант да следват някакви общи данни/съвети или само каквото са казали от зоо магазина и тогава да стане белята! За мен най-стресиращо е от финансова гледна точка, не мисля, че е проблем да прочетеш малко. Вече 4 години имам заек и още научавам нови неща за него, така, че от начало ти трябват основните нещата, това според мен е спешната информация. Едва ли родителите ни са знаели всичко за отглеждането на деца, когато сме се родили. Не се отнасяйте толкова остро към такива хора, все пак правят опит да са добри собственици и животното да е добре.


Отговор 9 от Dreamer

14:54ч
07.05.2015г.

Отговор 3 от Teddy-Съгласна съм,че повечето хора предпочитат породисти,явно само защото са интересни на окраска и т.н.Мен лично не ме интересува каква порода е важното е да си го обичам и се грижа за него.


Отговор 10 от Ивелина

17:59ч
07.05.2015г.

Ролзи ми е подарена от най - добрата ми приятелка. Но аз цял месец и кусур проучвах за морските свинчета. Четох , четох и на една и съща информация започнах да се натъквам. А три дни преди да ми го подари започнах голямото пазаруване. Накупих й много неща. Но тя преди да ми каже , че ще ми подарява ме попита дали мога да се грижа за такова животинче. Аз казах , че ще питам вкъщи. Питах , те ми разрешиха и започнах да чета за тях.


Отговор 11 от Жанет

08:04ч
09.05.2015г.

Веднъж (била съм дете) съучениците ми подариха за рожденния ден два хамстера.Аз не ги исках но ги приех и тогава се започна ужаса вкяка вечер се биеха цвърчаха и ме вбесяваха докато на третия ден единия не изяде другия от тогава за мен няма по-отвратителни животни от хамстерите.И това може би е единстветото животно което съм изхвърляла.Никога не подаряввайте животни без за сте сигурни че ги искат,не е приятно!


Администратор

Въпросът е заключен!


Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...