Папагали


Папагал Александър


  В природата папагалите александър се срещат в Африка и Азия. Това са едни от най-големите азиатски папагали – големият александър достига дължина 58 см, а теглото му е около 230 гр.
  Основният цвят на оперението е зелен. На крилата тези папагали имат червено петно. Клюнът им е голям и наситено червен, като краищата му са жълти. Полът на папагалите александър може да се определи едва след като навършат 32 – 36 месеца – мъжките имат около врата си има характерно черно „герданче“, което на тила става розово.
  Папагалът александър е бил отглеждан още от древните римляни. Днес той популярен домашен любимец тъй като е много игрив и интелигентен - лесно се поддава на обучение и научава много думи (има голям речник от над 200 думи).
  Той има нужда от волиера или достатъчно просторна клетка - 60 х 45 см, височина минимум 90 см, която да е сложена на тихо и спокойно място, не на течение и пряка слънчева светлина.
  В менюто му влизат просо, овес, слънчоглед, елда, канарено семе, коноп, лен, глухарчета. Плодовете и зеленчуците също са много важен компонент от пълноценното хранене на александър, но марулята, зелето и крушите трябва да се избягват.
  Размножителният период започва през ноември и завършва през април. Женската снася от 2 до 4 яйца. Малките се излюпват след 26 – 28 дни. Препоръчително е да стоят в гнездото при родителите докато навършат 5 – 6 седмици.
  Продължителността на живота на папагалите александър е средно 30 години, но има случаи, в които са доживели 50 години.

Сподели в:

Ключови думи:

папагал александър, александър, популярна, най-големият азиатски папагал, домашен любимец

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори