Папагали


Ара (Макао)


  Родината на папагалите ара са горите в Централна и Южна Америка. Отличителните му белези са дългата опашка и красивата окраска. Притежава най-големите глава и клюн сред папагалите. Най-разпространените видове папагали ара са:
   1. Хиацинтов ара – той е най-големият вид папагал ара и не е много разпространен като домашен любимец, заради високата му цена. Основният цвят на окраската му е син.  2. Зеленокрилa ара – той е най-разпространеният папагал ара като домашен любимец. Характерна черта от окраската му са зелените пера по крилата. Има нужда от голямо пространство и много внимание. Отличава се със силен глас и способности на механик – може да разглоби клетката си. Той е много общителен и може да се научи да говори.


  3. Синьо-жълт ара – това е най-евтиният папагал ара. Има жълто коремче и сини гръб и крила. Популярен е със способността си да говори гладко с голям набор от думи. Лесно се подава на обучение и се приспособява към заобикалящата го среда.  4. Червен ара – този вид е известен със своята непредсказуемост. Основният цвят на оперението му е червен. Това е много интелигентна птица, която може да стане агресивна при лоша среда и липса на внимание.   5. Малък ара – този вид се отличава с малките си размери и тегло, поради което се отглежда по-лесно. Това много интелигентна птица, която има нужда от много внимание. Не е подходящ за семейства с малки деца.   6. Благороден ара – това е най-малкият папагал от видовете ара. Често е бъркан с някои Аритинги. Той притежава добри способности за говорене, много е игрив и любопитен и има нужда от постоянно внимание. 
  Папагалите ара поради големите си размери имат нужда от по-голямо пространство за отглеждане. Менюто им не се различава много от това на другите папагали – плодове, зеленчуци, ядки, зърна. Те са моногамни животни и живеят заедно през целия си живот. Женските снасят между 2 и 3 яйца. Малките пилета се отглеждат и от двамата родители в продължение на 3 месеца.

Сподели в:

Ключови думи:

ара , макао, хиацинтов ара, зеленокрилa ара, синьо-жълтa ара, червенa ара, малкa ара, благороднa ара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори