Скорпиони


Скорпион


 Скорпионите принадлежат към класа на Паякообразните. Разпространени са в пустините и тропическите гори, но има и видове, срещащи се в България.
  Най-често отглежданият вид в домашни условия е императорския скорпион, произхождащ от Африка. Дължината на тялото му достига 15-20 см. Цветът му е черен със зелен или кафяв оттенък. В менюто му трябва да присъстват живи скакалци, хлебарки и щурци. Храненето е препоръчително да става през нощта, защото императорският скорпион е нощно животно. Необходима е и плитка чиния с вода. Може да се отглежда в групи, но при проява на агресия, трябва да се отделят нервните индивиди.
  За един скорпион е достатъчен 40 литров аквариум, покрит с капак. Обитаваното място не трябва да бъде много голямо, тъй като в противен случай няма да може да лови плячката си. За субстрат се използва пръст или торф, а дебелина му трябва да бъде между 8 и 15 см, за да може да си дълбае дупки. Аранжировката включва камъни, счупени керамични дървета, дървесни кори и др. скорпионите, като пустинни животни обичат високата температура – най-добре е да бъде над 35 °С. Добър вариант за постигане на такава температура е нагревателното килимче, което не трябва да покрива повече от 1/3 от аквариума, за да има и по-хладни места. Тъй като са нощни животни, нямат нужда от допълнително осветление. Те са лесни за отглеждане, но не е желателно да се държат в ръце.

Сподели в:

Ключови думи:

скорпион, императорски скорпион, пустинно животно

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори