Паяци


Тарантула


  Тарантулите са най-големите паяци в света – най-дългият представител - Голиатът достига 12 см дължина, а с опънати крака 30 см. Съществуват над 800 вида тарантули.
  Подходящи за начинаещи тераристи са Чилийската роза (Grammostola rosea), Мексиканската червеноколенеста (Brachypelma smithi), Мексиканската огненокрака (Brachypelma boehmei) и Хондураската къдравокосместа (Brachypelma albopilosum), защото са спокойни и по-слабо отровни. По-предпочитаните са женските индивиди пред мъжките, защото живеят повече и са по-спокойни.
  Тялото на тарантулата е покрито с къси и блестящи косми. Менюто ѝ е доста разнообразно. Предпочита  насекоми като щурци, скакалци, хлебарки, ларви на бръмбари, червеи и др. Ако имате по-голяма тарантула може да ѝ давате и малки гущери и гризачи.
  Характерно за тарантулите е линеенето. С увеличаването на възрастта кожата започва все по-рядко да се сменя. Като се появи новата кожа, те не трябва да бъдат пипани около седмица, защото още не е укрепнала. При отглеждането на тарантула, трябва да внимавате много да не падне дори и от ниска височина, защото това може да бъде фатално за нея.
  Отровата на тези паяци не е силна и може да предизвика само алергична реакция. Отглеждат се в стъклен терариум, който се затваря добре, за да не могат да излезат на вън, но трябва да им осигурите кислород. Не е задължително да има съд с вода в терариума, но трябва да се следи за влажността на торфа. Трябва да имат убежища, защото обичат да се крият – клони, камъни, кори от дървета и др. Скрит паяк, не трябва да се вадите с голи ръце, защото може да Ви ухапе. Температурата в терариума трябва да бъде между 22 и 30 °С. Тарантулите се отглеждат по отделно, защото са агресивни една към друга.

Сподели в:

Ключови думи:

тарантула, паяк, голиат, най-големият паяк, чилийската роза, grammostola rosea, мексиканската червеноколенеста, Brachypelma smithi, мексиканската огненокрака, brachypelma boehmei, хондураската къдравокосместа, brachypelma albopilosum

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори