3223

0

Откриха десетки живи животни вързани в чували

Раздел: Влечуги

Категория: Новини

   

Над 100 изплашени до смърт животни бяха открити живи и завързани в чували в багажното отделение на автобус във Виетнам. Тяхната крайна дестинация е била Източна Азия, но за щастие са би открити точно на време.

Хората отговорни за спасяването на тези животни са от Save Vietnam's Wildlife (SVW)Организация за спасяване на дивата природа във Виетнам.

Членове на организацията проверявали автобус в Северен Виетнам, когато открили 32 панголинив критично състояние и 69 костенурки пренасяни от трафиканти.

Панголините били свити на кълбо и натъпкани в чували. Отначало животните били изплашени до смърт, но постепенно започнали да се отпускат, усещайки, че мъките им са приключили.

Полицията все още разследва кои са участниците в контрабандния канал за панголини и костенурки в туристическия автобус, но за съжаление схемата е много често срещана, особено за панголините, най - честите жертви на трафика на животни.

Тези уникални бозайници са известни още с името люспеници, тъй като са покрити с броня от кератинови люспи, наподобяващи шишарка. Именно най - отличителната им черта (люспите) е основна причина животните да са обект на трафик.

В Далечния Изток люспите на това животно се използват в традиционната медицина, тъй като се смята, че имат много силни лечебни свойства, а месото се счита за голям деликатес.

В дивата природа бебетата панголини са изключително привързани към майките си и често се качват на гърбовете или опашките им. Трафика на животни обаче често разделя майките от техните малки и нанася непоправими щети на малките.

Затова работата на спасителните организации е много важна. Спасените животни минават през период на рехабилитация, след което отново се връщат в дивата природа.

Според данни на природозащитниците само за последното десетилетие около 1 милион люспеници са загубили живота си, в следствие на нелегалната търговия. Това е довело до сериозно намаляване на популациите и вида вече е сериозно застрашен.

Доброволците от "Save Vietnam's Wildlife" са поставили заловените панголини в транспортни кутии, за да ги върнат в спасителния център. Там животните прекарват няколко седмици, докато се възстановят физически и психически, след което се връщат отново в дивата природа. В момента животните се възстановяват много добре и се очаква скоро да бъдат пуснати на свобода.

Источник:BauBau.bg

Ключови думи:

животни вързани в чували

Сподели в:

Най-смъртоносните животни на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-интелигентните животни в света

10-те най-шумни животни в света

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...