2191

1

Заведение във Виетнам ви позволява да изпиете чаша кафе със змия или тарантула

Раздел: Влечуги

Категория: Любопитно

   


Заведение във Виетнам ви позволява да изпиете чаша кафе със змия или тарантула

Ако обичате кучета, котки и пухкави зайчета, тогава Pet Café във виетнамската столица Ханой със сигурност не е мястото за вас, предупреждава Oddity Central

Кафенето разполага с богата колекция от змии, плъхове, гущери, тарантули и дори няколко таралежа, съхранявани в стъклени клетки с различни размери. Докато пиете кафето с приятели, може да наблюдавате бавните движения на влечугите в подобна на естествения им хабитат среда. А ако сте достатъчно смели, може да ги докоснете или дори да си поиграете с тях.

Собственикът на Pet Café е 28-годишния Нгуен Мин Нгиа, дипломиран минногеолог и инженер.  “Започнах да отглеждам влечуги преди 5 години, когато един приятел ме помоли да се грижа за неговите саламандри докато е на почивка”, обяснява интереса си към студенокръвните животни Нгуен. След 6 -8 месечно обучение влечугите се превръщат в питомни и безвредни същества. За да направи средата удобна за животните, Нгуен прекарал много време в копаене на дупки в стените на кафенето, изграждане на стъклени клетки със стоманени рамки и инсталиране на специално проектирана система за осветление. Всяко животно разполага с пригодено за нуждите му местообитание.

Реакциите на посетителите на кафето са различни. Някои не си губят времето да се сприятелят с люспестите същества, а други са срамежливи и предпазливи в началото. Много от тях са направо уплашени, но с помощта на персонала, свикват с идеята. “След като премине първоначалната уплаха от контакт с животни като гущери, други видове влечуги и дори паяци, разбирате, че  всъщност не са толкова страшни", обяснява редовен клиент.

Източник: obekti.bg

Сподели в:

Паякът със стратегическо мислене

Гигантската белоколенеста тарантула

Ай-ай животинка със странен чар

Добави коментар

Коментар 1 от Кристиан Зооприятеля

11:21ч
16.11.2015г.

Майката от семейството ще побеснее ако я заведа.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...