2261

0

Орли ще ловят подозрителните дрони

Раздел: Птици

Категория: Други

   

Нидерландската полиция тества идеята за използване на орли при залавяне на безпилотни летателни машини, пише CNET, цитиран от агенция Фокус. На официалния YouTube канал на правоохранителната институция е публикуван видеоклип на орел в акция (можете да го видите по-долу).

Клипът показва обучена птица в закрито помещение. Дронът излита и се носи във въздуха. По указание на треньора си орелът се насочва към летателния апарат, хваща го и го отнася в един от ъглите на залата.

Използването на орли за залавяне на дрони крие потенциални опасности. По-големите по размер машини биха могли да затруднят птиците и треньорите им трябва да вземат мерки за безопасността им. Дронът във видеото обаче не представлява проблем за летящия ловец.

Обучените птици са на нидерландската компания Guard From Above, която описва идеята като „нискотехнологично решение за високотехнологичен проблем.“

Програмата за залавяне на дрони с птици на нидерландската полиция изглежда все още е в опитна фаза. Според материал на IEEE Spectrum тестовете ще продължат няколко месеца. След това ще бъде оценена ефективността на експеримента и ще се вземе решение, дали на птиците да бъдат възложени истински задачи.


Източник: obekti.bg

Сподели в:

Как паяци ловят риба?

Шокиращо: Ловят акули с котета за примамка!

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...