1748

3

Двуглав алигатор изпълзя във Флорида

Раздел: Влечуги

Категория: Любопитно

   

Чудовище с две глави шашардиса жителите на Флорида. В околностите на град Тампа местният жител Джъстин Арнълд се натъкнал на алигатора мутант, докато разхождал кучето си край река Хилсбъро, и публикувал снимката му на страницата си във Фейсбук.

Той забелязал, че група хора са се събрали и разглеждат нещо на брега. Когато се приближил, с изумление видял двуглавия алигатор, написал е в профила си той, добавяйки, че заедно с останалите са съобщили за странната находка в местното подразделение на Комисията за контрол и защита на дивата флора и фауна (Fish and Wildlife Conservation Commition - FWC). По думите му, от организацията не се изненадали и обяснили, че крокодилът вероятно е жертва на мутация от еднояйчни зародиши близнаци и че подобно явление доста често се среща при влечугите. Представители на FWC във Флорида обаче на са потвърдили факта на находката пред медиите.

В достоверността на снимката се усъмни и известният професор зоолог от Университета на Флорида Франк Мацоти, според когото подобни мутации наистина се срещат в природата, но по правило са несъвместими с живота при новородените алигатори.

Съществуването на двуглави екземпляри обаче е признат от науката факт. В Испания беше уловена двуглава змия, подобно влечуго дри се е продавало на аукцион в американски терариум. Двуглавата костенурка от Тексас дори си има своя страница във Фейсбук.Източник: факти.бг


Ключови думи:

Двуглав алигатор изпълзя във Флорида

Сподели в:

Животните във варненският зоопарк с нова кухня, търсят се пари за оборудване

Котешко кафене във Виена

Атракция във Варна - дърво изцяло от паяжини

Добави коментар

Коментар 3 от ☆Betty☆

22:11ч
04.07.2014г.


Коментар 2 от Holmes

22:16ч
03.07.2014г.

Уха!


Коментар 1 от Dog lover💞

20:56ч
03.07.2014г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...