2532

5

Екзотични домашни любимци – трета част

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   

  •   Червенобуза костенурка (Trachemys scripta elegans) или червеноуха костенурка.

  Това са може би едни от най-популярните домашни любимци от семейството на костенурките. В природата се среща в бавнотечащи реки и блата на Южните части на САЩ, като също има и специализирани ферми за отглеждането им. Тази водна костенурка е много добър плувец и при правилно гледане доживява до 100 години.
  Често ниската им цена в зоомагазините подлъгва купувачите да си я купят, като не знаят с какво точно са се захванали. Имайте в предвид, че колкото и да Ви убеждават, че това са малки костенурки това не е вярно. Мъжките достигат до 20 сантиметра, а женските до 30 сантиметра, като това става за около година, две. Те са студенокръвни животни и трябва да им подсигурите топлина, както чиста вода и подходяща храна, за да се чувстват уютно. Добре е и аква терариума да е с подходящи размери, за да не се чувства на тясно. Когато сменя кожата си тя пада на парцали във водата и я замърсява, като за целта е нужно аквариума да има филтър, за да не си усложнявате живота с честото подменяне на водата.

  • Питон наричат змиите от семейство питонови (Pythonidae), които са 63 вида. 
  Преди всичко трябва да сте напълно сигурни, че искате питон за домашен любимец, защото добива огромни размери и тегло и има известни няколко случая на удушаване на стопанина от домашния си любимец. Разпространени са в Австралия, Африка, Америка и Азия, като дължината при всеки различен вид е от 70 сантиметра до около 12 метра при Мрежестият питон. Те не са отровни, но смъртоносната им прегръдка е с такава сила, че много животни не успяват да им се противопоставят и това ги прави потенциални техни жертви. Дребните видове на питона се хранят с дребни гризачи и мишки, докато най-големите се насочват към доста по-едри животни като диви свине, елени, сърнички и дори крокодили. Удушават ги и след това ги поглъщат цели, като обикновено това става откъм главата. Повечето питони се хранят най-вече с птици и бозайници, но при черноглавия питон интересното е, че се храни с всякакви змии включително и отровни. След всяко хранене те могат да издържат няколко месеца без храна. За да отглеждате подобен домашен любимец задължително трябва да се допитате за всички негови особености до специалист в тази област.

Вижте втора и първа част от статията за екзотичните домашни любимци!

Ключови думи:

екзотични домашни любимци, червенобуза костенурка, червеноуха костенурка, водна костенурка, питон

Сподели в:

Новия хит сред домашните любимци – мини прасенца

Пушачите убиват домашните си любимци

Интересни факти за зайците - домашни любимци

Добави коментар

Коментар 5 от рая

08:55ч
18.08.2014г.


Коментар 4 от Sissy

15:43ч
22.02.2014г.


Коментар 3 от Аni ^-^

21:37ч
17.02.2014г.


Коментар 2 от 🎸Кристиян🎧

12:49ч
15.02.2014г.


Коментар 1 от monikaa

11:50ч
01.02.2014г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1769

  Гласове: 119

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 66

  Гласове: 34

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...