2831

0

Как се превозва кон в самолета

Раздел: Други

Категория: Полезно

   

Транспортирането на коне безопасно е ключов елемент от грижите за тях. Докато транспортирането на кон по суша може да изглежда различно от транспортирането му със самолет, принципите относно комфорта на животното остават същите. Най-голямата разлика е цената.


Подобно на редовните полети има няколко различни класи с различни цени. Колкото повече коне пътуват толкова по-ниски са разходите. В допълнение към полета има и разходи за застраховка и такси за ветеринарния лекар, който придружава коня.


Ако планирате пътуване в чужбина ще трябва да съставите списък с документи, които трябва да бъдат подписани от съответните органи. Ако не направите това, вашият кон няма да може да пътува или ще бъде  задържа на летището. Винаги проверявайте правилата за карантина в страната в която отивате . Някой страни  изискват по-дълга карантина от други. Например, ако пътувате до Австралия, конете трябва да прекарат две седмици в карантина.


Конете могат да реагират отрицателно на пътуването, ако не им е удобно , а въздушното пътуване може да бъде особено стресиращо. Уверете се, че има достатъчно сено и вода за цялото пътуване.Препоръчва се на конете да се дава сено на всеки четири часа, за да не  ядат прекалено бързо или твърде много по време на пътуването. Квалифициран ветеринар трябва винаги да придружава и да наблюдава коня по време на пътуването.

  


Ключови думи:

кон, коне, превоз, транспортиране, самолет,

Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Как да обучаваме папагала?

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...