2707

3

32 КОТКИ, НАЛАГАЩИ ТЕРОР НАД КУЧЕТО ВКЪЩИ

Раздел: Котки

Категория: Любопитно

   


Изразите "като котка и мишка" и "като куче и котка" не случайно са станали нарицателни за взаимоотношенията между хората, които вероятно са едно от най-сложните неща в живота. Всеки знае какъв би могъл да бъде резултатът от сблъсъка между хората с напълно различни характери и темперамент, както и между споменатите по-горе двойки животни, за които се приема, че стоят от двете страни на барикадата – едното като хищник, а другото като негова плячка. Същевременно не е невъзможно относително мирното им съжителство под един покрив, без някой да изяде някого, и нещо повече – в нередки случаи, когато куче и котка делят една и съща територия и стопани, котката е тази, която налага волята си и буквално "взима страха" на кучето.
Иначе казано, ако сте решили да подслоните в своя дом тези два вида животни, бъдете подготвени да станете свидетели на всякаква повече или по-малко очаквани обрати в отношенията между своите питомци. Ако днес кучето ръмжи на котката, карайки я да се крие в най-тъмните и недостъпни кътчета на къщата, утре като нищо ще я заварите да яде от храната му, да спи на постелката му или да го "строява", съскайки с вдигната срещу муцуната му лапа и разперени нокти, обещаващи средно тежка до тежка телесна повреда.
След като разгледате снимките от тази галерия, свидетелстващи за това кой каква позиция заема в така обособената семейна йерархия, не само ще се престрашите да опитате да отглеждате едновременно куче и котка (в случай, че досега ви е спирал страхът, че деветте живота на последната могат да се окажат недостатъчно на брой за похищенията на кучето), но ще се научите винаги да имате под ръка фотоапарат, с който да заснемете всяка подобна "любовна" сцена помежду им.

1. Тази котка, която кара кучето да изпитва дори още по-голям срам поради факта, че носи конуса на срама (защитна яка, наричана жаргонно по този начин).2. Тази котка, която шепне в ухото на кучето толкова смущаващи неща, че го кара да скимти за помощ3. Тази котка, проявяваща крайна агресия, всявайки ужас и страх у кучето4. Тази котка, която знае, че мястото за сън на кучетата е на голия под.5. Тази котка, която винаги казва последната дума ...и кара кучето да се извинява за това, че куче.
6. Тази котка, която заявява пълното си надмощие, като стои невъзмутимо във водата на кучето7. Тази котка, която не оставя място за съмнение, кой е господарят в къщата (и това често може да включва не само четирикраките, но и двукраките обитатели)8. Тази котка, която изпълнява без всякакъв свян императива от прочутата песен Sit on my face на Monty Python: "Седни на лицето ми и кажи, че ме обичаш"9. Тази котка, която дарява това куче с най-демоничния от всички адски погледи10. Тази котка, която всеки момент ще захапе за врата кучето11. Тези котки, които използват обезпокоителната си прилика, за да държат кучето в подчинение12. Тази котка, която кара кучетата да чакат, преди да могат да започнат да ядат собствената си храна13. Тази котка, която дисциплинира кучето по особено унизителен начин14. Тази котка, която се облекчава по голяма нужда директно върху храната на кучето15. Тази котка, която обича да бъде над кучето в пряк и преносен смисъл16. Тази котка, която използва стопанина си, за да вземе страха на кучето17. Тази котка, която тайно замисля пъклен план за унищожението на кучето18. Тази котка, която използва елемента на изненадата, за да всее безграничен ужас в бедната кучешка душа19. Тази котка, която ясно показва на кучето, че не е поканено на партито й зад хладилника20. Тази котка, която наказва лошо кучето заради това, че е ужасен партньор в танците и работата му краката е под всякаква критика21. Тази котка, която не дава и пет пари за най-новото изпълнение на кучето22. Тази котка и съучастничката й, които дават на кучето да разбере недвусмислено, че не е желано в компанията им23. Тези котки, които са превърнали кучето в свой роб – лодка във водата, товарно добиче на сушата


24. Тази котка, която не би позволила на кучето да я апострофира, независимо колко важно нещо се опитва да каже26. Тази котка, която шпионира този пес, само за да се увери, че е точно толкова жалък, за колкото го е смятала27. Тази котка, която е смъртно отегчена от всичко, което кучето казва28. Тази котка, която знае много добре кой е господарят на къщата и че кучето е по-безполезно и от бълхите на гърба й29. Тази котка, която знае как да накара кучето да се засрами до смърт от всичко, което е направило и от всичко, което представлява30. Тази котка, която се възползва от решението на човека да върже с повод кучето, за да го води за врата31. Тази котка, която буквално се е изакала върху кучето32. Тази котка, която търпеливо чака момента, в който ще може да унищожи кучето веднъж и завинаги!Източник: framar.bg


Сподели в:

Как трябва да се храни кучето?

Как да предпазим кучето от топлинен удар?

Грижи за очите и ушите на кучето

Добави коментар

Коментар 3 от Юри А.

18:40ч
03.05.2017г.


Коментар 2 от Весела Симеонова

15:14ч
29.04.2017г.

Брей


Коментар 1 от Цветелина

20:49ч
20.04.2017г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...