1028

2

Бургаска зоозащитна фондация изгражда първи по рода си Спасителен център за животни в беда

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   

Фондация, посветила дейността си на защита на животните, която се появява преди 7 години, не спира да ни показва, че доброто съществува и че всички ние сме отговорни за неговото осъществяване.

Преминала през какво ли не, приобщила не един и двама към своите редици, организацията не спира да се бори за създанията, които си нямат никого - бездомничетата по улиците, всички онези кучета, котки, птици и други, които хората са свикнали да подминават с мисълта, че някой друг трябва да се погрижи. И тя се грижи, всекидневно, всеотдайно и с голяма обич!

Кои са хората, които я изграждат? Това са доброволци от Фондация "Приятели на животните - Бургас", които дълги години се борят правата на бездомните животни. Доказали неведнъж, че за всичко има начин, те излекуват хиляди животни в тежко състояние, кастрират над 1000 животни, приютяват от улицата и задомяват почти още толкова, те продължават да работят неуморно.

След 7 години усърден труд стената, която не могат да разбият, се оказва получаването на свое парче земя и изграждането върху него на Спасителен център за животни в беда. Година след година, кампания след кампания, редом с всички останали трудности и сигнали за спешни случаи, те са почти на финала на закупуването на така желания парцел!

Фондация "Приятели на животните - Бургас" се обръща към всички хора с очи към каузата да й подадат ръка и най - накрая изграждането на Спасителния център да стане реалност. Той ще бъде изграден изцяло по европейски стандарт, отговаряйки на изискванията на законовата мярка в България. Това няма да бъде просто поредният приют, а сграда с помещения, наподобяващи домашна среда. По този начин животните ще се чувстват спокойни и обгрижвани, докато дойде моментът за тяхното осиновяване.

Всеки човек от областта ще може да ги посещава и да полага доброволни грижи като социализация, разходки и други подпомагащи дейности. На територията на центъра ще бъдат организирани детски посещения от градини и училища, които изявят желание, с цел да се покаже на децата отговорността, свързана с отглеждането на домашен любимец. Ще бъдат организирани различни по вид кампании в полза на животните, както информационни така и приобщаващи нови хора.

Нека, който има желание да получи повече информация, се свърже с Фондацията на телефон: 0898 432 428, да пише на: info@koi-me-iska.com или на страницата на Фондацията във Фейсбук:
https://www.facebook.com/PriateliNaZhivotnite.AnimalFriendsFoundationBurgas/?fref=ts

Един клип, разказващ за дейността на фондацията:
https://www.youtube.com/watch?v=0ocQvNnZmWA

Линк към събитието:
https://www.facebook.com/events/744919368974446/Источник:BauBau.bg

Сподели в:

Най-смъртоносните животни на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-интелигентните животни в света

10-те най-шумни животни в света

Добави коментар

Коментар 2 от Bobi

09:53ч
25.03.2016г.

Да найстина трябва да построят и в София.


Коментар 1 от Anna N.

14:43ч
24.03.2016г.

Йееей Браво!
Хайде сега и в София да направите!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...