1027

2

Любителите на котки са по-образовани

Раздел: Котки

Категория: Любопитно

   

  Любителите на котки винаги са смятали, че мъркащите красавци са по-умни от лаещите им събратя, но се оказва, че това важи не само да животинките, но и за техните стопани.

Според резултати от американско изследване на собственици на домашни животни хората, които имат котки, много по-често са с висше образование, за разлика от тези, които имат кучета.

Образованите хора посвещават на работата си твърде много време, затова за тях е по-удобно да изберат домашно животно, което да е подходящо за начина им на живот.

За разлика от кучетата котките не трябва да бъдат разхождани и нямат нужда от толкова дълго и плътно общуване със стопаните си. Доктор Джейн Мъри, автор на изследването, твърди, че изборът на домашен любимец зависи от дохода.

Котенца

В това отношение няма голяма разлика между собственици на кучета и котки. Но тъй като котките имат нужда от много по-малко грижи, време и внимание, те са по-популярни сред образованите хора, които работят до късно и често пътуват.

В домовете, в които поне единият от семейството е с висше образование, котките се появяват 1.36 пъти по-често, отколкото кучетата и другите домашни животни.

Най-често котки имат жени на средна и преклонна възраст. Изследването обхванало над 3000 души. Оказва се, че все повече нараства броят на хората, които си взимат домашен любимец.

Сред породите котки, които са най-предпочитани, са ангорската и персийската. Около три процента от собствениците на котки нямат предпочитания към порода и дори са склонни да приютят бездомно животинче.

Около десет процента харесват сиамските котки. Сред кучетата най-популярни са немската овчарка, ротвайлерът, златният ретривър, лабрадорът, догът и йоркширският териер.

Източник: Съновник

Ключови думи:

любители, котки, образовани

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Развъждане на котки – въпроси и отговори

11 от най-гневните котки на света, на които им е писнало от вашите глупости

Добави коментар

Коментар 2 от Мима Василева

00:09ч
16.03.2015г.

Мдааа, статията отговаря на разбиранията ми, а аз попадам в онази категория от 10%, харесващи сиамките.


Коментар 1 от Holmes

08:16ч
11.03.2015г.

Не мисля, че котките имат нужда от по-малко грижи и внимание. Едва ли не все едно могат сами да се оправят, след като сме ги затворили в апартаменти(както някои са) трябва да се грижим за тях както подобава, а не просто да им даваме храна и вода и да им отделяме един час от времето си...не мисля, че е вярна статията.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...