1046

0

Община Варна започва кампания "Осинови куче - намери верен приятел"

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   

Община Варна започва кампания под надслов "Осинови куче – намери верен приятел", чиято цел е да популяризира осиновяването на бездомни животни от "Общински приют за безстопанствени кучета" в с. Каменар.  Това съобщиха от общинската администрация в града.

Началото на кампанията ще бъде дадено в 10ч. на 30-ти август. Тогава предлаганите за осиновяване  четириноги ще дефилират на площадката за разходка на домашни кучета в Морската градина. Те ще бъдат наблюдавани от служители на звено "Контрол и регистрация" към дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". На мястото ще бъдат и представители на неправителствени организации, които безвъзмездно помагат в приюта в с. Каменар. По време на демонстрацията ще бъдат разяснявани начина за отглеждане  на кучето и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районните кметства по местоживеене на домашните любимци.

От Община Варна съобщават също, че кучетата, които търсят стопани  са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс, а при осиновяване им се поставя микрочип за идентификация. Стопаните на осиновено от приюта животно са освободени от такса "домашен любимец", пише Дневник. 

Информация за всички кучета, който се предоставят за осиновяване, може да бъде получена на място в приюта в с. Каменар или на официалния сайт на приемника за бездомни животни www.opbk-varna.com.


Източник: petel.bg

Ключови думи:

варна, осинови, куче, верен, приятел

Сподели в:

Котешка чума удари Варна

Атракция във Варна - дърво изцяло от паяжини

Палят печка на дърва за Косара и четирите новородени лъвчета във Варна

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...