1389

4

Българи създават приложение за търсене на изгубени животни

Раздел: Други

Категория: Новини

   

Български учени създават мобилно приложение за търсене на изгубени животни. Това е първото по рода си мобилно приложение. То се нарича Crowdfind и ще бъде достъпно за всички потребители по цял свят, във версии за мобилните операционни системи Android и iOS. Идеята на приложението е да помага на стопаните на загубени животни да открият любимците си възможно най-бързо.

Създателите на софтуера разчитат на интернет потребители от цял свят, за да съберат средства за развитието на проекта си чрез платформата IndieGoGo.


Всеки ссобственик на домашно животно ще може да създаде свой профил напълно безплатно в приложението. В него потребителят ще трябва да попълни информация за своя любимец (име, порода, описание), снимки и мултимедия. В случай, че домашното животно бъде изгубено, стопанинът трябва просто да създаде "Сигнал" (Alert) в Crowdfind. Този сигнал ще се появи на телефоните на всички челнове в мрежата, които са в близост до мястото, където е изгубено домашното животно. Желаещите да се включат в издирването на любимеца, ще виждат местоположението на останалите, което ще им позволи да се организират за минути в претърсване на целия район.


"Когато човек изгуби любимото си животно започва да разлепя съобщения в квартала, публикува съобщения в социалните мрежи или се обръща за помощ към организации за защита на животните. Понякога това помага, но друг път - не. В екипа на Crowdfind сме убедени, че първите минути на реакция са решаващи. Вярваме, че приложението може да помогне на много хора да върнат при себе си жив и здрав изгубения си любимец", споделя Александър Александров, основател на Crowdfind.Източник:Econcmic.bg

Ключови думи:

приложение, изгубено животно

Сподели в:

Най-смъртоносните животни на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-интелигентните животни в света

10-те най-шумни животни в света

Добави коментар

Коментар 4 от kalismile

14:37ч
22.01.2014г.

Още една възможност,ще е от полза.Сега остава всички да се снабдят с подходящите телефони


Коментар 3 от Dreamer

14:01ч
22.01.2014г.

Ще мога да намеря Рижко който избяга


Коментар 2 от Котарака

12:32ч
16.11.2013г.

яко


Коментар 1 от ☆Betty☆

19:43ч
15.11.2013г.

супер


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...