Чешки териер

Характеристики

- преданност
- приятен характер
- добро здраве
- обича да пътува
- къси крайници

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Родината на чешкия териер, както личи от името му е Чехия. Породата е получена в резултат на усилията на Фр. Хорак, който кръстосва шотландски и сийлиъмски териер. Тя е разпространена най-вече в Централна Европа - Германия, Чехия, Холандия, а в САЩ е сравнително рядко срещана. Чешкият териер се отличава като добър ловец и пазач. Той е и добра компания вкъщи.
   Представителите на породата имат здрави, дълги тела и къси крайници. Височината има варира от 25 до 33 см, а теглото им - от 6 до 13 кг. Главата е издължена, с добре изразен стоп, рошава брада, вежди и мустаци. Ушите са клепнали и имат триъгълна форма. Опашката е дълга около 20 см. Козината е мека и вълниста, а окраската се среща в различни цветове - синьо-сиво, в комбинация с светло кафяво, жълто или бяло. Малките кученца се раждат обикновено счерна окраска, която с течение на времето изсветлява.
   Чешкият териер е предано куче, което обича много своите стопани. Това е мило и игриво куче, което е добър пазач и обича пътуванията. Разбира се много добре както с всички членове на семейството, така и с други кучета и животни. Дългите периоди, в които трябва да бъде само, не му се отразяват добре. Чешкият териер може да бъде отглеждан в апартамент, но трябва редовно да се извежда. Отличава се с добро здравословно състояние, а продължителността на живота му е между 12 - 15 години. Подръжката на козината се изразява в сресване два пъти седмично. За да се предотврати развитието на инфекции, ушите и лапите трябва редовно да се преглеждат.
   Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори