Карпатска овчарка

Характеристики

- смело
- предано
- защитнически инстинкти
- уравновесено
- енергични

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на карпатската овчарка, както личи от името ѝ  са Карпатските планини в Румъния. Това е отлично куче пазач, което години наред помага на румънските пастири.
  Карпатската овчарка има голямо, правоъгълно тяло, чиято височина варира между 58 и 74 см. Теглото на представителите на породата може да достигне около 45 кг. Главата им е подобна на вълчата. Имат широко чело, голям, тъмен нос и бадемовидни очи, с тъмно кафяв цвят. Ушите са клепнали и имат триъгълна форма, а опашката е дълга и рунтава. Козината е груба на допир, гъста и права. Окраската се среща във всички оттенъци на пясъчното, като може да има и бели или черни петна.
  Карпатската овчарка е смело и предано куче, с силно развити защитнически инстинкти. Има уравновесен и мил характер. Представителите на породата трябва да се отглеждат в къща с голям двор. Апартамент или малко домакинство не са подходящи за тях, тъй имат нужда от много движение и свободно пространство. Поради дебелата си козина те могат да спят на открито в двора. Няма регистрирани болести, към които карпатската овчарка да е предразположена. Продължителността на живота ѝ е около 12 – 14 години. Поддръжката на козината се изразява в сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори