Аляско хъски

Характеристики

- интелигентно
- жизнено
- социално
- добро здраве
- работещо куче

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на аляското хъски е щата Аляска, в САЩ. Породата се обособява в  резултат на кръстосване на различни северни кучета. Представителите на породата се причисляват към групата на работещите кучетата, използвани специално за теглене на шейни.
  Аляското хъски е по-слабо и по-голямо от сибирското хъски. На височина достига около 50 см, а теглото му варира между 20 и 25 кг. Очите са с бадемовидна форма, обикновено кафяви на цвят, но се срещат и представители със сини. Ушите са изправени и имат триъгълна форма. Крайниците са дълги, с добре оформена мускулатура. Опашката е извита под формата на сърп. Космената покривка е със средни или дълги размери и не е толкова гъста, колкото при сибирското хъски.  Окраската на козината се среща във всички цветове.
  Аляското хъски е много интелигентно куче, което е покорно и лесно се поддава на обучение. То жизнено и издръжливо куче, което не се стряска от лошите климатични условия. Отнася се добре с деца и други животни, ако е с тях от ранна възраст. Не се отличава като добър пазач, тъй като не се притеснява от непознати и  не лае много. Продължителността на живота на аляското хъски е средно между 12 и 15 години. Отличава се с добро здравословно състояние, но някои представители може да имат проблеми с очите или щитовидната жлеза. Не се препоръчва отглеждането му в топли климатични райони. Ще се чувства добре в апартамент, в случай че му се осигуряват редовни, продължителни разходки, като се внимава те да не са през по-топлите часове на деня. Има къса или средна дължина и не изисква специални грижи.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори