Бултериер

Характеристики

- добър пазач
- весело
- привързано
- лоялно
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  През 19 в. английски селекционери започнали да кръстосват булдози с териери и така се сложило начало на новата порода – бултериер. Основната идея на селекционерите, била да създадат порода, която да е достоен съперник в битките на булдога, обаче очакванията им не се оправдали. Чисто белите представители получили прозвището “бели кавалери” и били модерни домашни кучета, но не и кучета, които участват заради агресията си в боеве. Днес бултериерът се използва като куче пазач и за ловуване на плъхове.
  Бултериерът има здраво тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 40 и 55 см, а теглото му – между 20 и 30 кг. Главата му има характерна яйцевидна форма, очите са малки, в тъмен цвят, а ушите са изправени. Гръдният кош е дълбок, а опашката е къса. Козината е къса, лъскава и груба на пипане. Окраската може да бъде чисто бяла или с черни, кафяви петна, или кафява или светло кафява с тъмни петна.
  Бултериерът е харизматично, весело и социално куче, което лесно се подавана обучение. Обича вниманието към него от стопаните и не обича да остава за дълго сам. Той е много предан на стопаните си и се отличава като добър пазач. С правилно възпитание той се превръща в желан член от семейството и компанията на други кучета не е проблем. Препоръчително е да се отглежда с по-големи деца. Това е подходяща порода за активни личности, които имат опит в отглеждането на кучета. Ако получава необходимите разходки и упражнения, бултериерът може да се отглежда в апартамент. Продължителността на живота му е около 10 – 12 години. Представителите на породата са предразположени към затлъстяване, проблеми със сърцето, глухота, припадъци, кожни алергии. Поддръжката на козината е лесна – трябва да се сресва и да се минава с влажна от време на време, за да бъде лъскава.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Dog Бруно Макс Фрея Чино

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори