Фландърско бувие

Характеристики

- смело
- енергично
- приятелски настроено
- интелигентно
- уравновесен характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Фландърското бувие произхожда от района между Франция и Холандия. В превод от френски името му означава говедар. Кучетата от породата са много полезни при охраняването на стада, а през Втората световна война са откривали ранени войници и са използвани като куриери.
  Фландърското бувие има голямо, силно тяло, покрито с рунтава козина, която се среща в сиво, свето бежаво или черно. Височината му варира между 58 и 71 см, а теглото му – между 30 – 40 кг. Главата му е голяма, с офомени мустаци и брада. Муцуната е широка и издължена. Очите са овални и тъмни на цвят, както и носът. Опашката се носи високо. Ушите са малки и изправени.
  Фландърското бувие е смело, енергично, трудолюбиво, лоялно и приятелски настроено куче. Това е много интелигентно куче, което лесно се поддава на обучение. Има много мил и уравновесен характер, което го прави подходяща компания за деца и за други домашни животни, макар че понякога може да има проблеми с други кучета. С непознати се държи резервирано. Породата е подходяща за активни семейства, които живеят в по-студени райони. Може да се отглежда в апартамент, но трябва редовно да се разхожда. Продължителността на живота на фландърското бувие е около 12 години. Като цяло здравословното му състояние е добро, но е предразположено към очни проблеми и дисплазия на тазобедрената става. Космената покривка трябва ежедневно да се сресва и редовно да се подстригва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

фландърско бувие

Домашни любимци от тази порода:

Продавам кученца йоркширски териер

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори