Бордър териер

Характеристики

- приятелски настроено
- енергично
- лоялно
- любопитно
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на бордър териера започва на границата между Англия и Шотландия, а от там идва и името му – “border” от английски означва граница. Той се отличава като добро фермерско куче, с развити ловни инстинкти.
  Бордър териерът има малко и здраво тяло, покрито с груба козина, която се среща в синьo, червено, светлокафяво и сиво. Височината му варира между 27 и 40 см, а теглото му – между 5 и 7 кг. Муцуната му е къса, а очите и носът са тъмни на цвят. Ушите имат V-образна форма и са клепнали. Шията е силна, а опашката е дебела и се носи хоризонтално.
  Бордър териерът е приятелски настроено куче, което е много енергично и лоялно към своите стопани. Към непознати се отнася подозрително, но не и агресивно. Има изострено любопитсво и обича много да копае дупки в двора. Представителите на породата са добри ловни кучета, за това е препоръчително ако имате домашни любимци като хамстери или морски свинчета, да ги държите под око.  Разбират се добре с други кучета и по-големи, дисциплинирани деца. Това е подходяща порода активни семейства, които имат достатъчно свободно време за своя любимец. Бордър териерът ще се чувства добре в малко домакинство или апартамент, ако му се осигуряват нужните разходки и упражнения. Продължителността на живота му е около 15 години. Породата е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми, припадъци, затлъстяване, проблеми със сърцето и алергии. Космената покривка се поддържа много лесно – необходомо е сресва всяка седмица и веднъж на няколко месеца да се подстригва. Къпането трябва да става само когато е наложително. Козината почти не пада по време на периода на линеене и поради тази причина бордър териерът е подходящ за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Zoo Transport

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори