Блутик кунхаунд

Характеристики

- развито обоняние
- интелигентно
- защитнически инстинкти
- наблюдателно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на блутик кунхаунд са САЩ, където той е получен при кръстосване на европейски хрътки с американски, преди няколко века. Представителите на породата са родени ловци, с много добро обоняние.
  Блутик хаундът има тяло със средни размери. Височината му варира от 50 до 69 см, а теглото му – от 20 до 36 кг. Главата е черна на цвят, с кръгли очи, висящи уши и квадратна муцуна. Шията е мускулеста, а опашката се носи високо. Козината е къса и гъста. Окраската е шарена – черно и бяло със сини оттенъци.
  Блутик кунхаундът е интелигентно и наблюдателно куче. Има силно изразени защитнически инстинкти. Поради тази причина е подозрителен към непознати, но не проявява агресия. Представителите на породата се разбират добре с по-големи, дисциплинирани деца и с кучета, с които са отраснали. Котките и другите домашни животни не са подходяща компания за блутик кунхаунда. Той няма да се чувства добре в апартамент, най-подходящо място за него е ферма или къща с голям двор. Обикновено продължителността на живота му е около 11 – 12 години. Като цяло здравословното му състояние е много добро, но е предразположен към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с щитовидната жлеза и очите. Ушите трябва редовно да се почистват, за да не се развият инфекции. Поддръжката на космената покривка се изразява в сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори