Акбаш

Характеристики

- активно
- мило
- отличен пазач
- отличен слух
- голямо куче

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на акбаша е Турция. В превод от турски неговото име означава белоглав или бял водач. Това е турският аналог на унгарския кувас, италианската марема, френското пиринейско куче както и на други породи бели овчарски кучета.
  На височина акбаша достига 76 – 79 см, като женските представители са малко по-ниски. Теглото му е варира от 40 до 55 кг. Има слабо тяло, с добре оформена мускулатура. Главата е голяма и широка, с бадемовидни очи. Ушите са висящи, а опашката е дълга, като обикновено се носи над гърба. Косменната покривка се среща в двата варианта – къса и дълга и едноцветна изцяло в бяло. 
  Акбашът е мило и много интелигентно куче. Това е отличен пазач с много добре развит слух, който има нужда от голямо пространство. Поради тази причина не е подходящ за отглеждане в апартамент. Препоръчително е да се отглежда във ферми или ранчота, от активни семейства. Продължителността на живота на акбаша е около 10 години. При някои предствители могат да се развият дисплазия на колянната става или дисециращ остеохондрит. Необходимо е редовно изчеткване на козината.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори