Босерон

Характеристики

- смело
- игриво
- защитнически инстинкти
- мило
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Началото на историята на босерона е в далечната епоха на Ренесанса, във Франция. Тогава той е бил използван като куче пазач. По време на Първата и Втората световни войни той е пренасял съобщения и е откривал мини.
  Босеронът голямо, атлетично тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 60 и 71 см, а теглото му е около 55 кг. Муцуната е издължена, очите имат овална форма, а ушите са изправени. Шията е силна, а опашката е дебела и виси надолу. Козината му е къса и гъста и има черна, съчетана с жълтокафяво окраска.
  Босеронът е смело и същевременно мило куче, което обича игрите. Има силно развити защитнически инстинкти и се отнася резервирано с непознати. С правилно трениране и социализиране босеронът се разбира добре с котките и другите домашни животни. Това е подходяща порода за активни семейства с по-големи деца, имащи опит в отглеждането на кучета. Чувства се добре в апартамент, ако му се осигурят необходимите упражнения и продължителни разходки. Продължителността на живота на босерона е около 12 години. Подобно на другите големи породи, и той е предразположен към дисплазия на тазобедрената става.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

босерон,

Домашни любимци от тази порода:

Bari Бари

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори