Пакистански бултериер (Гул териер, Гул тер)

Характеристики

- пазач
- териториални инстинкти
- защитнически инстинкти
- лоялно
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Пакистанският бултериер (гул териер, гул тер) е братовчед на английския бултериер. Породата е получена при кръстсване на местни кучета с английски бултериери, донесени от войниците, по времето когато Индия е била колония на Великобритания. В миналото представителите на породата са били използвани за боеве с мечки и други кучета. Днес са предимно кучета пазачи.

   Кучетата от тази порода са високи, с широк гръден кош. Ушите са изправени, но е възможно и да са клепнали. Козината им мека и къса. Окраската се среща в чисто бяло, като по лицето може да има и тъмни петна. Височината им варира от 50 до 66 см, а теглото им – 35-45 кг.

   Пакистанския бултериер е лоялно и енергично куче, което има развити териториални и защитнически инстинкти. Ще защитава своя стопанин, ако се наложи до последен дъх. Компанията на други животни не е препоръчителна. Има нужда от правилна, ранна социализация в ранна възраст, решителен стопанин и много упражнения, тъй като може да станат агресивен към други кучета. Не е подходящ за отглеждане в апартамент. Представителите на породата са предразположени към глухота. Продължителността на живота им е 7-10 години.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори