Пакистански булдог (Гул донг)

Характеристики

- лоялно
- бдително
- защитнически инстинкти
- работещо куче
- доминантен характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Пакистанският булдог (гул донг), както подсказва името му, произхожда от Пакистан. Той е получен в резултат на кръстосването на пакистански бултериер с пакистански мастиф. Представителите на породата са използвани за охрана, бой с мечки или кучета и лов.

   Пакистанския булдог има силно и мускулесто тяло. Скулите са масивни, гръден кош - дълбок. Височината на кучетата от тази порода варира от 76 до 106 см, а теглото им – между 40 и 63 кг. Козината им мека и къса, а окраската се среща в бяло, черно, сиво и бриндъл.

   Пакистанският булдог е лоялно и бдително куче, с изразени защитнически инстинкти. Освен това, той е работещо куче, което възприема много сериозно поставените му задачи. Има доминантен характер и неговия стопанин трябва да бъде решителен при възпитанието. Социализирането на кучето трябва да започне в ранна възраст. Ще се чувства добре в апартамент, но има нужда от много упражнения. Като цяло здравословното състояние е отлично.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори