Бигъл

Характеристики

- силно развито обоняние
- весело
- енергично
- игриво
- обича на краде

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бигълът най-вероятно се е появил през 18 в, при къстосването на хериер с други английски хаундове. Това е една от породите, с много развито обоняние, благодарение на което може да открива и наркотици.
  Бигълът изглежда като фоксхаунд в малък вариант. Тялото му е яко, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 33 и 41, а теглото му – 11 и 15 кг. Скулите са малки и заоблени, муцуната е квадратна, а ноздрите – широки. Очите са с тъмен цвят, а ушите са висящи, широки и дълги. Опашката се носи високо, но не е навита, а крайниците са силни. Козината е къса и лъскава. Окраската  може да бъде както едноцветна, така и комбинация от различни цветове – бяло, черно, червено, светло кафяво, жълто и оранжево.
  Бигълът е весело, енергично и игриво куче , което много обича компанията на своите господари. Отнася се добре с децата и другите животни в семейството. Щом види непознати, започва да лае и се държи резервирано, но никога няма да прояви агресия и да ухапе някого. Бигълът се чувства добре както в малко така и в голямо жилище, но не обича да остава сам за дълго време и има нужда от дълги разходки и упражнения, за да няма проблеми с поведението. Известен е с факта, че обича да краде и за това слагайте храната на високи и недостъпни места. Обучението трябва да става с много търпение, позитивно отношение и поощрения. Продължителността на живота на бигъла е около 15 години. Породата е предразположена към затлъстяване, епилепсия, очни проблеми, ушни инфекции, хондроплазия, проблеми с гръбначния стълб и сърдечни заболявания. Козината се поддържа лесно – достатъчно е сресването от време на време, а къпането трябва да е с мек шампоан, само когато е наложително. Редовно трябва да се почистват ушите, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори