Перро де преса Майоркин (Ка де бо)

Характеристики

- рядко срещано
- доминиращ характер
- защитнически инстинкти
- ителигентно
- уверено

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Перро де преса Майоркин (Ка де бо) е древна порода, чиято родина е испанският остров Майорка. Смята се, че представителитена породата са наследници на английските булдоци, внесени на острова. Тези кучета се отличават със своите охранителни качества. Днес, те са рядко срещани.
  Перро де преса Майоркин има силно и компактно тяло, с добре оформена мускулатура. Козината му е къса и прилепнала към тялото. Окраската се среща в бриндъл, жълто и черно, като са допустими и бели петна по тялото и черна маска на муцуната. Височината на представителите на породата е между 52 и 58 см, а теглото им – между 30 и 38кг. Главата има квадратна форма. Муцуната е широка, ушите са малки и клепнали, а очите са големи и раздалечени, с овална форма. Крайниците са мускулести, а опашката се носи надолу.
  Перро де преса Майоркин е интелигентно и уверено куче, което има развити защитнически инстинкти и изгражда много силна връзка със своите стопани. Представителите на породата са търпеливи с деца, но имат нужда от ранна и правилна социализация,тъй като имат доминиращ характер. Компанията на други домашни животни ще им бъде приятна, в случай че са израснали заедно. Ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителноста на живота им е 10 – 12 години. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори