Аусидудъл

Характеристики

- дизайнерско куче
- интелигентно
- социално
- лоялно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Аусидудълът се получава в резултат от кръстосването на пудел и австралийска овчарка. Представителите на породата са определяни като дизайнерски кучета. Те са приятна компания в къщи, но могат и да охраняват успешно стада с добитък.
  Аусидудълът има мускулесто тяло, с правоъгълна форма, покрито с мека и къдрава козина. Височината на представителите варира от 51 до 76 см, а теглото им - от 11 до 31 кг. Главата е пропорционална на тялото и има правоъгълна муцуна с характерни мустаци. Окраската на козината се среща в синьо мерле, червено, кафяво и в комбинация от черно и бяло.
  Аусидудълът е интелигентно, социално и лоялно куче, което лесно се поддава на обучение. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Не е подходящо за куче пазач, тъй като е приятелски настроено към непознати. Представителите на породата ще се чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, но имат нужда от продължителни ежедневни разходки. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и проблеми с колянната капачка, но като цяло имат много добро здравословно състояние. Продължителността на живота им е около 12 - 15 години. Поддръжката на козината се изразява в редовно подстригване и сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори