Твърдокосмест фокстериер

Характеристики

- весело
- енергично
- приятелски настроено
- добър пазач
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на твърдокосметия фокстериер е Англия. Представителите на породата са използвани главно за лов на лисици. До 1984 г. гладкокосместият и твърдокосместият фокстериер не са били отделни породи.
  Твърдокосместите фокстериери имат малко и елегантно тяло, покрито с къдрава, груба на допир козина. Окраската се среща в бяло с кафяви или черни петна. Височината на представителите варира от 33 до 41 см, а теглото им - от 6 до 9 кг. Главата има издължена муцуна, характерна брада, тъмни очи и клепнали уши. Шията е издължена и мускулеста, а опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Твърдокосместият фокстериер е енергично, смело, весело, палаво и приятелски настроено куче. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца, но това не важи за другите домашни животни, тъй като има развити ловни инстинкти. Към непознати се отнася подозрително, което го прави добро куче пазач. Неохбодима е ранна социализация. Представителите на породата могат да бъдат много упорити и бързо се отегчават. Поради тази причина са подходяща порода за хора с опит в отглеждането на кучета. Ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да разхождат, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към епилепсия, синдром на Къшинг, кожни алергии и проблеми с колената и очите, но като цяло са здрави кучета. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и подстригване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори