Волпино италиано

Характеристики

- весело
- интелигенто
- игриво
- защитнически инстинкти
- приятелски настроено

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на волпино италиано започва преди няколко века в Италия. Представителите на породата са били любимци както на фермерите, така и на аристократите.
  Волпино италиано принадлежи към семейството на шпицовете. Тялото му е малко и квадратно, покрито с бухнала и груба на допир козина. Окраската се среща в бяло, червено, черно или жълто кафяво. Височината на представителите е около 30 см, а теглото им - 4 - 5 кг. Главата има клиновидна форма, тъмни, изразителни очи и изправени уши. Опашката се носи навита над гърба.
  Волпино италиано е весело, приятелско настроено, интелигентно и игриво куче, което обича компанията на своето семейство. Има развити защитнически инстинкти и започва да лае, винаги щом усети нещо подозрително. Необходима е ранна социализация и правилно възпитание. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редвоно да извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 16 години. Предразположени към проблеми с очите и сърцето. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

волпино италиано, шпиц

Домашни любимци от тази порода:

Jack

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори