Тоса ину

Характеристики

- интелигентно
- смело
- мило
- лоялно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на тоса ину започва през втората половина на 19 в., в Япония. Представителите на породата били използвани в миналото главно за кучешки боеве. Днес те са рядко срещани кучета и са обявени за част от японското национално богатство.
  Тоса ину има голямо, мускулесто тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в червено, но освен това и в жълто, жълто-кафяво, бежово или черно. Височината  на кучета от тази порода е около 60 см, а теглото им варира от 45 до 90 кг. Главата е голяма, с квадратна муцуна, бадемовидни очи, малки, висящи уши и възможни бръчки, около очите. Шията е силна, а опашката се носи на долу.
  Тоса ину е интелигентно, смело, мило и лоялно куче. Разбира се добре с децата в семейството и домашните животни, с които е израснало. Това е добро куче пазач, което се държи подозрително с непознати. Представителите на породата се поддават бързо на обучение, проведено с положителни методи. Необходимо е да се социализират в ранна възраст. Те ще се чувстват най-добре, ако бъдат отглеждани в къща с голям двор, но ако се разхождат редовно, ще бъдат щастливи и в апартамент. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената и лакътната става, проблеми с очите и затлъстяване. Поддръжката на козината им е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Dozo Zuta

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори