Тибетски териер

Характеристики

- интелигентно
- весело
- лоялно
- привързано
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на тибетския териер започва преди много векове в Тибет. Представителите на породата били отглеждани от тибетските монаси и подарявани в знак на приятелство и с пожелание за благополучие. Те никога не са продавани.
  Тибетският териер има квадратно тяло, със средни размери, покрито с дълга, фина козина, която може да бъде права или вълниста. Окраската се среща в различни цветове. Височината на представителите варира от 36 до 43 см, а теглото им - от 8 до 14 кг. Главата има тъмни очи, покрити с козина, висящи уши и черен нос. Опашката е бухнала и се носи над гърба.
  Тибетският териер е интелигентно, весело и лоялно куче, което обича компанията на своите стопани. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца и други домашни животни. С непознати се държи подозрително, но никога агресивно. Представителите на породата се поддават бързо на обучение, проведено с позитивни техники. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и колената, но като цяло са здрави кучета. За да изглежда добре козината им, тя трябва да сресва няколко пъти седмично, като преди това малко се овлажнява, с цел да се избегне нейното увреждане.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

тибетски териер

Домашни любимци от тази порода:

смоуки /шишко/

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори