Тентърфилд териер

Характеристики

- весело
- лоялно
- привързано
- упорито
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на тентърфилд териера е Англия. Породата е резултат от кръстосването на манчестър териер със стандартен фокстериер. Днес се развъждането на породата се следи внимателно.
  Тентърфилд териерът има малко тяло, покрито с мека и къса козина. Окраската се среща в комбинация от бяло с черни или жълто-кафяви петна. Височината на представителите варира от 25 до 31 см, а теглото им е между 3 и 5 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, големи уши и тъмни, овални уши. Опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Тентърфилд териерът е весело и лоялно куче, което обича компанията на своите стопани и дългите периоди, в които трябва да е сам не му се отразяват добре. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца, но това не важи за други кучета. С непознати се държи подозрително. Поддава се на обучение, проведено с положителни методи, въпреки че е доста независим и упорит. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но имат нужда от редовни разходки. Продължителността на живота им около 14 години. Предразположени са към проблеми с колената. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори