Барбет

Характеристики

- рядко срещано
- интелигентно
- енергично
- обича водата
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Барбетът е рядко срещана порода, наследник на френско водно куче, което правело компания на моряците. Името му произлиза от френската дума “barbe”,  която в превод означава брадат.
  Барбетът е средно по големина, водно куче, покрито с дълга козина на вълни или на къдрици. Има голяма, закръглена глава, която има рунтава брада и дълга къдрава козина. Има силни крайници и висяща опашка.
  Барбетът е интелигентно, изпълнено с енергия и много игриво куче, което обича водата. Лесно научава команди и обожава компанията на своите близки. Най-доброто място за отглеждане на тази порода е къща с двор, до воден басейн, но ако му се осигуряват достатъчно разходки, може да се отглежда и в апартамент. Той е подходящ за активни хора, за ловци, които имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота му е около 15 години. Здравето му като цяло е добро, но е предразположен към дисплазия на тазобедрената става. Козината му се поддържа лесно, но отнема време.  Разумно е да се подстриже, за да не се заплитат клонки или бодили в нея. Къпането трябва да става само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

барбет, водно куче

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори