Спиноне италиано (италиански пойнтер)

Характеристики

- интелигентно
- весело
- социално
- енергично
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на спиноне италиано започва преди много векове в Италия. Представителите на породата са отлични ловни кучета. Те се представят отлично независимо от терена или климатичните условия и се сработват много добре със стопанина си. Освен с ловните си качества, италианските пойнтери са известни и като приятна компания вкъщи.
  Кучетата от тази порода имат големи и силни тела, покрити с водоустойчива, вълниста и груба на допир козина, от където идва и името им - в превод от италиански означава трън. Окраската се среща в бяло или в комбинации от бяло с оранжеви или кафяви петна. Височината на представителите варира от 55 до 69 см, а теглото - от 27 до 39 см. Главата има квадратна муцуна, характерни брада и мустаци и висящи уши. Цветът на очите е в тон с козината. Опашката се носи на долу, но често е купирана.
  Спиноне италиано е весело, мило, интелигентно, енергично и очарователно куче, което се привързва много към своите стопани. Дългите периоди, в които трябва да остава сам, не му се отразяват добре. Той е много социален и се разбира добре с всички - деца, други домашни животни и непознати. Не обича да лае много, което не го прави ефективен пазач. Поддава се лесно на обучение, проведено с положителни методи. Най-подходящото място, където може да се отглежда, е къща с двор, където може да бяга. Продължителността на живота на представителите на породата е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване, но като цяло имат добро здравословно състояние. Поддръжката на козината им е лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори