Гладкокосмест фокстериер

Характеристики

- лоялно
- смело
- активно
- шумно
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на гладкокосместия фокстериер започва в Англия през 18 в. Представителите на породата са използвани за лов на лисици в миналото, а днес са предимно приятна компания вкъщи. До 1984 г. гладкокосметият и твърдокосместият фокстериер са определяни като една порода.
  Гладкокосместият фокстериер има малко, пропорционално тяло, покрито с мека, гъста и къса козина. Окраската се среща бяло с петна в ливър или кафяво. Височината на представителите варира от 33 до 41 см, а теглото им - от 6 до 9 кг. Главата има издължена муцуна, тъмни, изразителни очи и клепнали уши. Шията е издължена и силна, а опашката се носи на горе, като понякога е и купирана.
  Гладкокосметият фокстериер е лоялно, смело, чаровно и активно куче, което не обича да е игнорирано от своите стопани. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца, но това не важи и за другите домашни животни, тъй като има развити ловни инстинкти. С непознати се държи подозрително, което го прави добро куче пазач. Представителите на породата имат нужда от ранна и правилна социализация, тъй като имат доминантен характер. Поддават се на обучение, проведено с положителни методи и търпение. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да бъдат извеждани на разходка, за да са в добра физическа и психическа форма. Щом се почувстват отегчени или самотни, те започват да лаят. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към очни и кожни проблеми, но като цяло имат много добро здраве. Късата им козина не изисква специални грижи.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Тара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори