Американски уиндхаунд

Характеристики

- приятелски настроено
- игриво
- интелигентно
- нова порода
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на американския уиндхаунд, както подсказва името му, е САЩ. Това е сравнително нова порода, получена през втората половина на миналия век. Представителите на породата са роднини с уипета и руската борзоя.
  На външен вид американският уиндхаунд прилича много на своите руски братовчеди. Има елегантно тяло, покрито с дълга, вълниста козината. Окраската е разнообразна, като може да бъде едноцветна или комбинация от цветове. Височината на представителите варира от 46 до 60 см, а теглото им - от 10 до 25 кг. Главата е малка, със заоблени скули и издължена муцуна. Очите и ушите са малки. Шията е къса, гръдният кош е широк, крайниците са слаби и мускулести, а опашката е дълга, с бухнала козина.
  Американският уиндхаунд е приятелски настроено и игриво куче, което се привързва силно към своите стопани. Кучетата от тази порода са много социални и се разбират добре с всички - деца, други домашни животни и непознати. Те са интелигентни и лесно се поддават на обучение, проведено с позитивни  методи. Ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 18 години, а здравословното състояние - отлично. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е сресване веднъж седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори