Ши цу

Характеристики

- весело
- обича много стопаните си
- смело
- интелигентно
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на ши цу започва преди много векове, в Китай. Породата се е обособила в резултат на кръстосването на лхаса апсо и пекинез. Нейните представители са били любимци на императорското семейство, а днес са предпочитана компания вкъщи.
  Ши цу има малко, компактно тяло, покрито с дълга, гъста козина. Окраската се среща в различни цветове. Височината на представителите е около 28 см, а теглото им е между 4 и 7 кг. Главата има заоблени скули, къса муцуна и дълги мустаци и брада. Над носа има кичур козина, който обикновено се захваща с фиба. Очите са тъмни на цвят, а ушите са висящи. Опашката се носи навита над гърба.
  Ши цу е весело, интелигентно и смело куче, което обича много да сред своите стопани. Дългите периоди, в които трябва да е само не му се отразяват добре. Разбира се много добре с други домашни животни и по-големи деца. Въпреки, че е доста упорито, на моменти, се поддава на позитивно обучение. Представителите на породата ще се чувстват много добре, ако бъдат отглеждани в апартамент и нямат нужда от продължителни разходки. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към проблеми с очите, бъбреците, гръбначния стълб и зъбите, затлъстяване и ушни инфекции. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване. Ши цу се скубе малко, поради което е подходяща компания за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

ши цу

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори