Австралийски териер

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- защитнически инстинкти
- енергично
- смело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на австралийския териер, както проличава от името му е Австралия. Породата е резултат от кръстосването на няколко вида териери като ирландски, йоркширски, скай и др. Това е една от най-малките породи, принадлежащи към групата на работещите териери.
  Австралийският териер има здраво тяло, което е по-дълго, отколкото е дълго. Височината му варира между 18 и 22 см, а теглото му – между 4 и 7 кг. Главата е издължена, с тъмни, изразителни очи и тъмна носна гъба. Ушите са малки, изправени и имат V-образна фома. Гръдният кош е широк, а опашката къса. Козината е права, груба и водоустойчива, като по краката и опашката е по-къса, а по тялото по-дълга. Окраската може да бъде пясъчна, червена, синя или жълто-кафява.
  Австралийският териер е лоялно и приятелски настроено куче. Има силно развит защитнически инстинкт и се поддава лесно на обучение. Това е много енергично и игриво куче, което има куража да се изправя смело пред по-големи кучета. Разбира се много добре с децата в семейството и другите домашни животни. Австралийският териер се адаптира към околната среда бързо и поради това си качество ще се чувства добре както в апартамент, така и в къща с двор или ферма. Продължителността на живота му е около 15 години. Предразположен е към диабет, туморни образования, но като цяло рядко боледува. Козината му се поддържа много лесно – вчесване веднъж седмично е напълно достатъчно, а около очите и ушите трябва да се почиства редовно, за да не се развият инфекции. Къпането трябва да става само когато е наложително и само с мек шампоан.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори