Самоед

Характеристики

- красиво
- интелигентно
- лоялно
- приятелски настроено
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на самоеда е суровият Сибир. Представителите на породата носят името на племето, от което са отглеждани. Преди години те са теглили шейни и са помагали на своите стопани при лов и риболов, а днес са предимно приятна компания  в къщи. Известни са като усмихнатите кучета, заради характерната извивка на устните си.
  Самоедът е красиво куче, с мускулесто тяло, покрито с гъста, мека и дълга козина. Окраската се среща в бяло или кремаво. Височината на представителите варира от 48 до 60 см, а теглото им – от 16 до 30 кг. Главата има широки скули и заострена муцуна. Очите, носът и устните са черни, а ушите има триъгълна форма и са изправени. Шията е силна, а опашката е бухнала и се носи над гърба.
  Самоедът е интелигентно, мило, приятелски настроено и лоялно куче, което обича много своя стопанин. Той е адаптивен и много социален.  Разбира се добре с всички – деца, непознати и други домашни животни. Поради тази причина не е подходящ избор за куче пазач. Обучението му трябва да протича с търпение от страна на господаря му и с използването на позитивни методи. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и диабет, и са чувствителни към топлина. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори