Австралийско късоопашато пастирско куче

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- защитнически инстинкти
- игриво
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на австралийското късоопашато пастирско куче е Австралия. Породата се обособява в  резултат от кръстосването на динго с късоопашато куче, с неизвестен произход.
 Австралийското късоопашато пастирско куче има мускулесто и пропорционално тяло. Височината му варира между 43 и 50 см, а теглото му – между 12 и 25 кг. Главата е широка, с изправени уши, шията е силна, крайниците мускулести, а опашката много къса. Козината е къса, гъста и водоустойчива. Окраската ѝ може да бъде синя или червена, с бели или жълтокафеви петна.
  Австралийското късоопашато пастирско куче е интелигентно и има развит защитнически инстинкт. Изпълнено с енергия и е обича много игрите. Отличава се като добро куче пазач. Привързва се към един член от семейството и се отнася резервирано към непознати. Австралийското късоопашато пастирско куче е самостоятелно куче, което не изисква постоянно Вашето внимание. Необходимо е да му намирате работа, да си заедно играете и да правите упражнения, за да не стане апатично и да не се развиват лошите черти от характера му. Не е подходяща порода за отглеждане в апартамент, от хора, които нямат много свободно време. Продължителността на живота му е около 15 години. Предраположено е към дисплазия на колянната става, очни проблеми и глухота. Поддръжката на козината е лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

arsi

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори