Редбон кунхаунд

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- социално
- ловни инстинкти
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на редбон кунхаунда започва през 19 в., в САЩ. Представителите на породата са добри помощници при лова на рисове, пуми, язовци и глигани. Те спечелват сърцата на фермерите и ловците със своята бързина, отличния си нюх и приятния си характер.
  Редбон кунхаундът има слабо тяло, с добре оформена мускулатура, покрито с къса, лъскава и мека или груба на допир козина. Окраската е едноцветна, в червено. Височината на представителите варира от 53 до 66 см, а теглото им - от 23 до 32 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, тъмно кафяви, изразителни очи и висящи, големи и тънки уши. Крайниците са прави и мускулести, а опашката е със средна дължина.
  Редбон кунхаундът е мило, енергично, приятелски настроено, лоялно, любопитно и привързано към своите стопани куче. Разбира се добре с деца и други кучета, но поради развитите си ловни инстинкти, не е подходяща компания за други домашни любимци, като гризачи и котки. Не е добър избор за Вас, ако търсите куче пазач, тъй като е приятелски настроен към непознати. Поддава се бързо на обучение, тъй като е много интелигентен, но отговаря само на позитивно отношение.  Не е препоръчително, представителите на породата да се отглеждат в апартамент, тъй като обичат да лаят и имат нужда от много движение. Те обожават да бягат и плуват. Продължителността на живота им е около 12 години. Като цяло имат отлично здравословно състояние. Много е малък процентът на развилите дисплазия на тазобедрената става и на тези, които имат проблеми с очите или щитовидната жлеза. Поддръжката на козината е елементарна. Необходимо е ушите да се почистват редовно, за да не се развият инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

редбон кунхаунд

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори