Пуми

Характеристики

- чаровно
- приятелски настроено
- интелигентно
- смело
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на пумито започва през 18 в. в Унгария. Представителите на породата са роднини на пулито и са добри помощници на фермерите при пашата на добитъка.
  Пумито има малко тяло, покрито с характерна къдрава, гъста, средно дълга козина. Окраската е едноцветна и се среща в сиво,черно, червеникавокафяво или пясъчно кафяво. Височината на представителите варира от 33 до 48 см, а теглото им – от 8 до 15 кг. Главата е малка, с заоблени скули, издължена муцуна, тъмни кафяви очи, малки, клепнали уши. Шията е дебела, крайните са къси, а опашката е бухнала и се носи навита над гърба.
  Пумито е чаровно, приятелски настроено, енергично, интелигентно и смело куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца. С непознати се държи резервирано, а към други кучета е възможно и да прояви агресия. При обучението на представителите на породата, тяхната упоритост може да се окаже истинско предизвикателство за господаря им. Решението е използване само на позитивни техники и търпение. Пумитата не са подходящ избор за Вас, ако живеете в апартамент, тъй като са много шумни и имат нужда от свободно пространство, където да изразхождат енергията си. Продължителността на живота им е около 12 – 13 години, а здравословното състояние – отлично. За да има добър вид козината им, е  необходимо тя да се сресва всяка седмица и да се подстригва на всеки три месеца.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Cherry

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори