Пули

Характеристики

- интелигентно
- весело
- чаровно
- добър пазач
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на пулито започва преди много векове  в Унгария. Представителите на породата са пъргави и имат отлично зрение, което ги прави в миналото отлични овчарски кучета. По време на Втората световна война породата е била застрашена от изчезване, но благодарение на проведени селекционни програми това не се случва.
  Пулито има чудат външен вид - може да го объркате с парцал за чистене. Тялото му е квадратно, със средни размери, покрито козина на характерни шнурове. Окраската се среща в бяло, черно и сиво. Височината на представителите е около 40 – 43 см, а теглото им варира от 11 до 16 кг. Главата е кръгла, покрита с дълга козина. Очите са бадемовидни, носът е тъмен, а ушите – висящи. Опашката се носи над гърба.
  Пулито е интелигентно, весело и чаровно куче, което се привързва към своите стопани. То не е подходяща компания за малки деца. Разбира се добре с другите животни. Представителите на породата са добри кучета пазачи и се държи подозрително с непознати. Поддават се лесно на обучение, проведено с позитивни методи. Няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и свободно пространство. Средната продължителност на живота им е 14 години. Процентът на пулитата с дисплазия на тазобедрената става и с  заболявания на очите и слуховия апарат, е много малък. Като цяло са здрави кучета. Поддръжка на козината е специална. След 6-месечна възраст започват да се образуват шнурове от козина, които трябва да се разделят с ръка. Козината не трябва да се сресва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори