Померан

Характеристики

- весело
- интелигентно
- смело
- любопитно
- приятна компания

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на померана е областа Померания, в Прусия. Представителите на породата са били любимци на Мария Антоанета, кралица Виктория и Моцарт.
  Померанът е малко куче, от семейството на шпицовете. Има компактно тяло, покрито с дълга, бухнала козина. Окраската се среща в различни цветове и комбинации. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, изправени уши и тъмни, дълбоко поставени очи. Опашката е с бухнала козина и носи над гърба.
  Представителите на породата са интелигентни, весели, лоялни, нежни, любопитни и смели кучета. Изграждат много силна връзка със своите стопани. Разбират се добре с по-големи, възпитани деца и другите домашни животни. Те са отлични кучета пазачи, които лаят веднага, щом усетят нещо нередно. Лесно се поддават на обучение, проведено с позитивни методи. Померанът ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, тъй като не е много активен и късите разходки са му достатъчни. Средната продължителност на живота му е около 15 години. Предразположен е към проблеми със сърцето, очите, колената, кожата и зъбите. Женските често се налага да раждат чрез цезарово сечение. За да се поддържа добрия вид на козината, тя трябва редовно да се сресва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

померан, весело куче

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори