Фараоново куче

Характеристики

- древна порода
- елегантна осанка
- чувствително
- интелигентно
- ловни инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Фараоновото куче е една от най-старите одомошени породи кучета. Неговата родина е древен Египет. Представителите на породата са били любими на фараоните и били изобразявани върху предмети, използвани в бита. Мореплаватели и търговци разпространили фараоновите кучета по Средиземноморието, по специално в Малта. Днес те са обявени за национално съкровище на островната държава.
  Фараоновото куче слабо и елегантно тяло, със средни размери, покрито в лъскава и къса козина. Окраската се среща в червено и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 53 до 64 см, а теглото им – от 20 до 25 кг.  Главата има издължена муцуна, овални очи, големи, изправени уши и розов нос. Когато са щастливи, представителите на породата се “изчервяват” – носът и ушите им стават червени. Шията е слаба, крайниците са дълги и много слаби, а опашката е със средна дължина и се носи на долу.
  Фараоновото куче е очарователно и интелигентно куче, което се привързва много към своите стопани. Разбира се добре с деца и с други кучета, но поради развитите му ловни инстинкти, не е подходяща компания за други домашни животни като хамстери, котки и др. С непознати се държи резервирано. При обучението трябва да се използват само положителни техники, защото представителите на породата са много чувствителни. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години, а здравословното състояние – отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

фараоново куче

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори